Du är här

Kämpalek

Kämpaleken under medeltidsveckan kommer att bestå av ett antal olika tourneringar samt ett krig. Alla dessa aktiviteter sker med SCA´s regler.
För att delta behöver man vara auktoriserad kämpe och ha  godkänd rustning och vapen. Det kan vara några speciella omständigheter beroende på turneringsformen men det står i turneringsbeskrivningen

Nybörjarturneringen
I denna turnering får alla som blivit auktoriserade sedan förra årets Nybörjarturnering delta. För att deltaga behöver man en consort, alltså någon för vars ära man kämpar. Alla kämpar får tre st liv och när man blivit av med dessa, alltså lidit tre förluster är man ute ur tourneringen.
Final kämpas i bäst av tre kamper.

Stora Wisbyturneringen
I denna turnering får alla som är auktoriserade kämpar delta. För att delta behöver man en consort, alltså någon för vars ära man kämpar. Alla kämpar får tre st liv och när man blivit av med dessa, alltså lidit tre förluster är man ute ur tourneringen.
Final kämpas i bäst av tre kamper.

Tvåhandssvärdsturnering
I denna turnering får alla som är auktoriserade på tvåhandssvärdet delta. Alla kämpar kommer att bi tilldelade varsitt tvåhandssvärd utan stötspetsar att kämpa med. Turneringen är en sk. "Round Robin" där alla möter alla och den som har flest segrar koras som vinnare.

Nordic 1000
I denna turnering får alla som är auktoriserade kämpar delta. Den kämpe som först lyckas samla ihop 50 segrar koras som vinnare. Formatet är en sk "Köttkvarn" den kämpe som segrat stannar kvar i listen, eventuella "skador" man fått i tidigare kamp behåller man

Krig
Kriget har åter kommit till Styringheim, rykten går om att Danskdj...de farliga Danska soldaterna siktats på ön igen

Drachenwald Army - Krigsträning.
Detta är en träningssession där man får möjlighet att arbeta samman enheter och kämpar för gruppstrid.
Om man har möjlighet är det bra att komma i rustning men det är ingen krav.
Intruktör för denna aktivitet är.
Franz von Hohenklingen - Riddare i SCA